Devils triangle, myter og fakta!

Devil's triangle, eller bermudatriangelet som det også kjennes som er opp gjennom tidende blitt ett myteomspunnet område. Man har forbundet forsvinningene i området med alt fra romvesener til utbredt piratvirksomhet. For de som ikke er så veldig opptatte av ekstraterrestrial aktivitet var det nok en gang en del piratvirksomhet i området, men neppe nå i dag hvor både fly og båter gar forsvunnet på mystisk vis.




Det som derimot er et faktum er at trianglet har meget høy trafikk av både båter og fly, samtidig som det er et område hvor det befinner seg en del tropiske stormer. Man har også golfstrømmen i området som bender inn i folridastredet og gjerne oppnår en fart på 2,5 meter i sekundet, noe som kan være svaret på hvorfor man sjeldent finner vrak på steder de gjerne har havarert eller foretatt nødlandinger.

De litt mere periferi forklaringene er metanutslipp fra havbunnen, som skaper det man kaller metanis og kan forskyve bæreevnen i vannet slik at båter kan gå ned relativt raskt om de navigerer inn i lommer med store metanutslipp. Går man da ned i et slikt metanutslipp og deretter blir tatt av golfstrømmen skal det godt gjøres å finne etterlevninger fra vraket, enten det er en båt eller et fly.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar