Når vil flyselskapene ta til vettet?

Det er ikke første gang det skjer, og det kommer neppe til å bli siste gang. En nordmann går amokk på et fly og utsetter både andre passasjerer og ansatte for fare.
I artikkelen til VG (finnes nederst i posten) vil man ikke uttale seg om det var alkohol med i bildet, men mest sannsynlig er det nok det.
Direkte paradoksalt er det faktisk. Man får ikke nyte alkohol utendørs på offentlig plass, hvor man neppe kommer til å utsette andre for direkte livsfare, men i et fly i flere tusen meters høyde er det liksom helt ok å drikke seg drita, og også møte drita til påstigning.

Penger, penger, penger er det vel sikkert det dreier seg om, men tjener man virkelig så godt på disse miniatyrflaskene at man trenger å utsette flere hundre passasjerer og et titalls ansatte for livsfare bare fordi et fåtall absolutt skal tylle i seg alkohol når de er ute og flyr?
Her burde det absolutt blitt strengere kontroller før påstigning, men også et totalt alkoforbud ombord i flyet.

I media: VG

5 kommentarer:

  1. Det er i såfall luftfartsmyndighetene og ikke individuelle flyselvskaper som bør ta til vettet.

    SvarSlett
  2. Bakkemannskapene har fin mulighet til å nekte overestadige berusede adgang til en flight...om mannen også selv uten å ha konsumert alkohol er meget ufin mot medpassasjerer så kan de også nekte han adgang, men de bruker ikke denne ofte nok, det har nesten ikke hendt at jeg ikke har sett mennesker som er direkte kvalme ovenfor andre på f.eks turer til syden

    SvarSlett
  3. Huff ja, tenker det hver gang jeg skal ut å fly : Håper jeg ikke havner ved siden av en som sitter og pjaller og er slitsom ,igjen...!

    SvarSlett
  4. Skal man forby alt som medfører risiko på en eller annen måte så hadde bortimot alle blitt nektet ombordstigning......
    I denne saken er det oppførselen det er noe galt med, og dårlig oppførsel blir ofte forsterket av alkohol og/eller andre rusmidler.
    MEN: han kan jo også ha vært psykisk syk.

    Forøvrig vil en laaaang flyreise virke mye kortere med noen velsignede drinker "innabords".
    -- PervoKr --

    SvarSlett
  5. Man bør kanskje sette en maks grense på hva man kan bestille av alkoholholdige drikker. Er jo fint for eksempel å ta noen øl ombord for å roe nervene og tiden går litt fortere. Vet de ikke serverer overstadig berusede personer. Men en fast grense avhengig av antall fly timer kunne sikkert vært en god løsning.

    SvarSlett